Avtonet

Torej, razlogi, kot so sumljiv izvor, ponarejena dokumentacija ali tehnična neustreznost, ki so nakupu rabljenega vozila od nekdaj nasprotovali, ne držijo več. Kljub temu pa mora biti varnost pri nakupu vedno v ospredju, pravijo trgovci: ”Kupec mora biti pozoren predvsem na ohranjenost vozila, preveriti mora, ali so kilometri resnični, volan, stopalke, ročna zavora, menjalnik, karoserijo, ali je bil avtomobil razbit, kolikokrat je bil barvan ali popraskan.”

Rabljena vozila

Med rabljenimi je 70 odstotkov uvoženih avtomobilov, med njimi kar 80 odstotkov iz Italije, ki je blizu, hkrati pa je članica Evropske unije; sledijo druge zahodnoevropske države, uvoznike v Slovenijo pa najdemo celo onstran luže.

 

ZAKAJ UVOZ ?

Med glavne dejavnike spadajo nižja cena, predvsem oprema, in večja ter tudi boljša ponudba, zato vse več kupcev posega po tujih oglaševalcih. Naši trgovci ponujajo vozila od leasing hiš, med katerimi prednjačijo podjetja s čim več možnostmi financiranja.

UVOZ

Toda preden se usedete v svojega novega jeklenega konjička, mora slovenski uvoznik-trgovec, pri katerem boste avtomobil kupili, sam opraviti z vso birokracijo.

Rabljeni avtomobili

Nakup v Italiji poteka z licitiranjem na dražbah po sistemu, kdor da več, dobi! Po opravljeni bančni transakciji sledi prevzem, ki vključuje:

– račun,

– italijansko prometno dovoljenje in

– odjavo iz italijanskega prometa.

V Slovenijo se lahko vozilo prepelje izključno s tovornjakom, saj v Italiji začasnih tablic ne poznajo!

Šele s pripadajočimi dokumenti gre vozilo lahko v prodajo in trgovec mora začeti uradne postopke za pridobitev vseh potrebnih dokumentov za registracijo vozila v Sloveniji ter za odkup rabljenih vozil v Ljubljani.

Obiščite avtonet še danes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *